Huub de Kuub online!

Huub De Kuub

“Huub de Kuub”
is een speelse multimedia-installatie die de bezoeker uitnodigt zijn eigen danspassen muzikaal te begeleiden. Van beat tot noise, stap in de kubus en maak je eigen soundscape!

Huub de Kuub is ontstaan uit de “Muzikale Vechtmachines”. Een project dat begin 2000 plaatsvond bij JES. Tijdens deze workshop brachten jongeren elementen uit verschillende gevechtssporten samen tot een muzikale choreografie. De geluiden werden geproduceerd door het geraamte van een kubus in te kleden met afgedankt ijzer en speakers.

Onder impuls van BEAM, de multimediawerking van JES, werd Huub de Kuub door ENCO omgevormd tot een op zich staande multimedia-installatie. Door de registratie van bewegingen in de kubus worden geluiden getriggerd. Zo maakt de danser zijn eigen soundtrack.

Tijdens het Bronks-festival, op zaterdag 13 & zondag 14 november, word je uitgedaagd Huub de Kuub uit te proberen. Nu en dan zullen er ook kleine perfomances plaatsvinden. Op donderdag 11 november worden jongeren door Lenneke Rasschaert ingeleid in de wereld van Huub.

Shake your noise!

Promovideo:

Beelden van de eerste sessie:

Ghost Dancer in Huub de Kuub

Huub wordt uitgeleend als multimedia-installatie voor evenementen, dans- en muziekworkshops…

Interesse?
beam@jes.be
of
02/411.68.83 en vragen naar BEAM

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s