BEAMBOX

De BEAMBOX is een video-installatie die veel weg heeft van een babbelbox, alleen werkt hij een stuk interactiever. Er zijn drie knoppen aan de box: record, vooruit en achteruit. Wanneer je een filmpje opneemt, wordt het daarna onmiddellijk in loop afgespeeld op het scherm van de box. Neemt een volgende persoon daarna een filmpje op, dan worden de filmpjes dus achtereen in loop afgespeeld. Wil iemand tussen filmpje 1 en filmpje 2 iets toevoegen, dan kiest hij/zij het fragment, drukt op record, en de opname komt dan tussen filmpje 1 en 2. Op die manier kan de box dienst doen als creatieve verhaal/vertel box, maar hij kan natuurlijk ook gewoon als babbelbox ingezet worden.

De BEAMBOX als babbelbox op het Passaportafestival afgelopen zondag 27.03.2011 in de centrale hal van het centraal station van Brussel.

Een leuke Brusselse en internationale mix van mensen antwoordden er op de vraag “Waar komt u vandaan en waar gaat u naartoe?”, volledig binnen het thema van het Passaportafestival “On the Move”. Er zitten alleszins een aantal verrassende antwoorden bij…

De behuizing van de BEAMBOX is een gerecycleerde net-o-maat van de VGC, de software werd ontwikkeld door BEAM. Met dank aan de ateliers van JES Brussel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Welkom op de site van BEAM, het multimedialabo van JES

%d bloggers liken dit: