Tagtool

BEAM ontwikkelde een eigen tagtool, een open-source tool om gevelvullende digitale graffiti te maken. De tool bestaat uit een waccom-tekentablet, een laptop, een gamecontroller en een doos met schuifregelaars.

Op 19 november 2010 was BEAM te gast op het Big South Event in Rotterdam. De aanwezige Rotterdamse ‘South’ jongeren showden hun tagskills door met de tagtool de zeven-verdiepingen-tellende Maassilo in Rotterdam Zuid tijdelijk vol te kladden. Video:


Meer info over de tagtool op www.tagtool.org
Meer info over het Big South Event op www.bigsouthlab.nl

Op Museum Night Fever (2/3/2013) organiseerde BEAM i.s.m Piazza dell’ Arte & Kunstbende Brussel en in opdracht van het Museum van Elsene/ Musée d’Ixelles een tagtool toonmoment en live workshop op de gevels van het museum. In een voorbereidend beeldend atelier met gasten van Kunstbende Brussel ontwierpen we enkele op Alberto Magnelli geïnspireerde  structuren. Op de Museum Night zelf werden deze structuren live ingekleurd en over de volledige gevel van het museum geprojecteerd. Het publiek mocht daarna zelf ook met de tagtool aan de slag.

“Magnelli in the Mix” @ Museum Night Fever  – Setup: Tagtool + 3 beamers

Eén gedachte over “Tagtool”

Plaats een reactie

Welkom op de site van BEAM, het multimedialabo van JES