digital storytelling

In dit traject gaan we op zoek naar een persoonlijk verhaal en brengen we dat multimediaal in beeld. Een intensieve workshopreeks waarin je leert verhalen schrijven, storyboarden, foto’s en (digitale) collage’s maken en monteren.

Damien, 12 jaar

We beginnen deze workshop met een snelcursus creatief schrijven om daarna een tekst in te spreken, een storyboard op te maken en beeldmateriaal te verzamelen om het storyboard in te vullen. In een laatste fase monteren we deze beelden aan mekaar tot een kort maar volwaardig digitaal verhaal. In dit proces worden deelnemers bijgestaan door een professioneel team, een ruim assortiment aan mutimediamateriaal en alle gangbare software voor PC en Mac om de verhalen (digitaal) te vertellen.

Thomas, 18 jaar

Deze intensieve workshopreeks werd reeds door verschillende groepen erg gesmaakt en is een unieke oefening in het zelfstandig creatief werken. Deelnemers krijgen een initiatie in creatief schrijven, audio-, foto- en/of videotechnieken en een basis van foto- & videomontage op maat. Op deze manier krijgen ze de kans een persoonlijk verhaal te vertellen en dit "digitaal" in te vullen aan de hand van een zelfgemaakte "beelden"collage.

Katrijn, 27 jaar

In deze workshop wordt sterk rekening gehouden met de bestaande competenties van de deelnemers. Deelnemers beschikken hierbij over een uitgebreide aanbod van basis- tot (semi-)professionele software (alle gangbare video- en fotobewerkingssoftware voor Mac en PC) en hardware (fototoestellen, videocamera’s, audio-apparatuur, PC’s en Mac’s). De begeleiders zijn bovendien bedreven in een hele waaier van multimediale technieken zoals stop-motion, pixelation, collage, animatie…

(Nog) Meer info en alle gepubliceerde filmpjes van voorbije sessies vind je hier.

duur: 2-5dagen

leeftijd: 6-26jaar

prijs: groepen tot maximum 12 deelnemers – 300€/dag

Advertentie

Welkom op de site van BEAM, het multimedialabo van JES

%d bloggers liken dit: