aanbod

BEAM ondersteunt het Brusselse jeugdwerk in multimediale realisaties en projecten. Bel ons of stuur een mail naar beam@jes.be en wij kijken wat we voor jou kunnen betekenen. We organiseren ook een open atelier en een heel aantal workshops en trajecten. Ons aanbod:

Open Media Atelier

Elke woensdagavond van 16u tot 19u (buiten de schoolvakanties) kan je langskomen in onze studio voor ondersteuning bij een eigen film- of audioproject. Meer Info hier

Trajecten en workshopweken:

Gaming

The game is on! Een week lang wordt de straat onze game-arena. Zowel digitaal, virtueel en in het echt word je zelf een gamepersonage. Je transformeert de buurt in een digitale gamewereld en word de superheld van je eigen videogame! Bekijk de BEAM Games op onze games website.

Digital Storytelling

In dit traject gaan we op zoek naar een persoonlijk verhaal en brengen we dat multimediaal in beeld. Een intensieve workshopreeks waarin je leert verhalen schrijven, storyboarden, foto’s en (digitale) collage’s maken en monteren. Meer info vind je hier. Voorbeelden van digital stories hier.

Animatiefilm

Een week lang verdiepen we ons in de absolute beginselen van de cinema. In geen tijd worden we illusionisten van het kleine scherm en kunnen we de wereld verbazen met onze op hol geslagen fantasie.

Kortfilm

In een intensieve week draaien we onze eigen kortfilm. Dat dat geen sinecure is, maar om een sterk staaltje groepswerk vraagt zal al snel duidelijk worden. Net zoals bij de smurfen heeft iedereen zijn of haar rol en specialiteit.

Fotografie

In dit modulair programma van 1 tot 5 dagen experimenteren we volop met de onbeperkte mogelijkheden van de fotografie.

Vormingen:

Beam organiseert vormingen op maat van jouw organisatie. Dat kan gaan van algemene vormingen over hoe je met kinderen en jongeren werkt rond (online) identiteit, zelfexpressie en beeldtaal tot specifieke vormingen over digital storytelling, het opzetten van video- of fotografieprojecten of het gebruik van Lomap in particpatietrajecten. Bel of mail gerust voor meer info.

Digital Storytelling

Digital Storytelling is een fijne multimediale methodiek waarbij uiteenlopende aspecten van mediawijsheid aan bod komen: het vertellen en delen van een persoonlijk verhaal, creatieve beeldvorming, audio, fotografie, montage… BEAM zorgt voor een vorming op maat voor jeugdwerkers, freelancers en begeleiders van digital storytelling trajecten en workshops.

Lomap – participatie publieke ruimte

Lomap is een smartphone-app en fotografietool waarmee kinderen en jongeren op een leuke en intuïtieve manier, door het toevoegen van kleurcodes en icoontjes, hun mening kunnen geven over een buurt of stad.  In deze vorming bekijken we praktisch hoe je als begeleider met de app aan de slag kunt voor jouw project. Aan dit eerder technische luik koppelen we graag en een introductie in het opzetten van kwalitatieve participatietrajecten met kinderen en jongeren in de stad.  Meer info over lomap op www.lomap.be  en over de partcipatiewerking van JES Brussel op https://www.jes.be/pagina.php?id=yota

Mediawijs Jeugdwerk

BEAM staat voor het Brusselse Experimentele en Actieve Mediavorming, dat wil zeggen dat we kinderen en jongeren met media leren omgaan door directe praktijk in een informele context. Belangrijke aspecten hierbij zijn zelfexpressie, experimenteren met diverse mediavormen, met oog voor privacybescherming, integriteit, kwaliteit. In deze vorming op maat tonen we op welke manieren en via welke methodieken u mediawijsheid kan integreren in uw eigen trajecten of workshops.

Korte workshops:

Trickfotografie en Lichtgraffiti (lightpainting)

Experimenteren met fotografie! Met optische illusies en digitale storing! Kabouters pletten of in je oor laten peuteren, de wolken manipuleren of hele gebouwen optillen, Taggen en graffen als een echte pro, maar dan met licht!

VideoFX

Een introductie in het experimenteren met video. In deze workshop zijn de normale wetten van de fysica van geen tel. De materiële en inerte wereld rondom ons lijkt plotseling tot leven te komen waardoor voorwerpen op de dool gaan.

Lomap

Gewapend met smartphones en onze zelfontwikkelde android applicatie ‘Lomap’ trekken we de buurt in en geven er onze gekleurde mening over. Meer info op www.lomap.be

Fotografie (15+)

Festival- en concertfotografie, modefotografie, portretfotografie, studiofotografie… of gewoon eens experimenteren met verschillende soorten camera’s, sluitertijden, diafragma… en met als favoriet onderwerp onze bruisende hoofdstad.

Praktisch:

Duur:
Trajecten: 3 tot 5 dagen, voor gaming ligt het minimum op 4 dagen.
Korte workshops: 1,5 tot 3u.

Deelnemers:
Leeftijden van 6-35 jaar.
Minimum aantal deelnemers is 5, maximum 10 – 15, afhankelijk van het traject of de workshop.

Prijzen:
Voor jeugdwerkorganisaties in Brussel:
workshop halve dag: 180€
workshop volledige dag: 300€
trajecten: +- 250€/dag
Inclusief voorbereiding, vervoer binnen Brussel, postproductie en eventuele publicatie van werkresultaten.
Jeugdwerkorganisaties buiten Brussel, scholen en niet-jeugdwerkorganisaties: prijzen op aanvraag.
Vormingen: prijzen op aanvraag

Al onze workshops en trajecten kunnen ook op locatie worden aangeboden.

Contact/info:
beam@jes.be
of bel 02/411.68.83 en vraag naar BEAM

Advertentie

Welkom op de site van BEAM, het multimedialabo van JES

%d bloggers liken dit: