Over Shahrazad

Shahrazad was een Europees verhalenproject (2008-2012) waarbij deelnemers in een 1 à 5 dagen durende workshop met eenvoudige multimediatechnieken een ‘digital story’ maken. BEAM werkte samen met Mixtories een heel eigen workshopreeks uit rond deze oprukkende vorm van (eenvoudige) multimediaproducties die focussen op authenticiteit en een persoonlijke invalshoek. Deze workshops werden in het verleden al erg gesmaakt door de kinderen en jongeren van Cultshake, WMKJ’s Centrum-West en Chambéry(i.s.m. de HOB), het Koninklijk Atheneum van Anderlecht, Kunstbende-deelnemers en jongeren uit o.a. het Klein Kasteeltje (i.s.m. bon vzw). Tijdens deze sessies beten de deelnemers zich vast in thema’s als ‘Vrije Meningsuiting’ en ‘On The Move’ (over onderweg zijn).

Shahrazad is een Europees project van het International Cities of Refuge Network (ICORN) en heeft als doel een "open ruimte" te creëren voor schrijvers en verhalen van over de hele wereld. Het "1001 Digital stories" project is een samenwerking tussen 6 partnersteden, waaronder Brussel, waar het project gedragen wordt door BEAM (JES) en PassaPorta.

De werkresultaten werden vertoond tijdens twee edities van het PassaportaFestival: in 2011 in de Hortagallerij van het centraal station en in 2013 in Bozar. Check ons vimeo-kanaal voor een deel van de filmpjes.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Welkom op de site van BEAM, het multimedialabo van JES

%d bloggers liken dit: